Rareș a venit de la Cupa Olteniei karate kyokushin cu bronzul și cu trei lecții învățate într-o jumătate de zi. Lecția nerenunțării, lecția credinței că forțe nebănuite din noi ne ridică de unde ne-au doborât alții, lecția spiritului de echipă, una puternică și armonios construită, Shinto Club Constanța, Sensei Gelu Oprea.
Prin viață nimeni nu trece doar ca să treacă. Viața ne provoacă în fiecare zi să-i înțelegem cursul, dar, într-o anumită zi, ne trimite la olimpiadă. Și nu ca să ne testeze cunoștințele și să ne clasifice, ci ca să vedem noi că putem mai mult decât credeam că putem și să facem încă un pas înainte. Asta a făcut, sâmbătă, 31 martie 2018, cu copilul meu de aproape 8 ani.
Cât despre mine, în aceeași singură jumătate de zi, am aflat adevărul despre karate kyokushin, sportul pe care îl știam bazat pe concentrare, forță interioară, tehnică, dar violent și nemilos.
Văzusem cu ochii mei cum, la un alt club la care copilul meu a mers o singură dată, un antrenor de karate a lovit fără milă, în timpul antrenamentului, o fată de doar 13 ani, ca să-și aducă aminte să „țină garda sus”. Chiar dacă în sufletul meu știam că este un caz particular, că violența acelui om nu definește calitatea de antrenor și nu este o metodă de durizare, folosită, în general, în karate, n-am putut să nu mă îndoiesc că există omul care să descopere și să consolideze abilitățile înnăscute ale copilului meu (coordonare și mobilitate), descoperindu-i și hrănindu-i întâi forța interioară. Până l-am cunoscut pe Sensei Gelu Oprea. Omul. Apoi, mentorul.
Masutatsu Oyama este fondatorul școlii de Karate Kyokushinkai. De origine corean, Masutatsu Oyama a fost adoptat de poporul japonez ca o figură marc...